Komposittrall

Komposittrall

Kompositer är konstgjorda sammansatta material, där två eller fler av de ingående materialen var för sig har helt olika egenskaper och tillsammans bildar ett konstruktionsmaterial med nya egenskaper.

 

Vad innehåller kompositgolv?

Materialen på våra kompositgolv är tillverkade av är träfiber och plast. Upp till två tredjedelar träfiber och resten polyetenplast. Träfibrerna är restprodukter från sågverk och plasten är från återvunna plastförpackningar. Träfibrerna ger en naturlig känsla, styrka och styvhet medan plastens uppgift är att binda fibrerna och skydda dem från väder och vind.

 

Komposittrall ger inga stickor i fötterna Komposittrall tål att lekas på och är underhållsfritt Komposittrall har hög hållfasthet

 

Det finns flera fördelar med komposittrall

All vår komposittrall är fri från farliga kemikalier och gifter och är dessutom ett bra miljö- och kvalitetsval. Våra kompositgolv är dessutom 100% återvinningsbara. Förutom fördelarna gentemot miljö- och hälsoperspektivet så får du som konsument många fler fördelar:
• Komposittrall är så gott som underhållsfritt
• Ingen risk för sprickor och flisor
• Komposittrall behåller färg och finish år efter år
• Enkel montering med clips utan synliga skruvhål
• Komposittrall finns i många varianter med olika design och kulör
• Kompositgolv är halkhämmande

Att bygga med komposittrall på sin uteplats blir allt mer vanligt. Det är för många en självklarhet att byta ut den gamla tryckimpregnerade trallen mot ett mer hållbart alternativ som kompositgolv. Att just komposittrall har blivit så populärt har till stor del att göra med det lilla underhåll som krävs. Komposittrallen behöver varken oljas, slipas eller målas utan det räcker att tvätta av en till två gånger per år. En annan stor fördel med kompositgolv är såklart rent estetiskt, man kan välja kulör och struktur efter eget tycke och smak. Ihåliga eller solida varianter går att välja efter behov och användningsområde. Men vem vill inte matcha färgen på trallen med husfasaden eller pool-linern?

Vi har flera sorter av komposittrall att välja på, dessa är våra mest populära just nu: 
Place Tvåfärgad Antik/Grå, Place 3D Teak och Place 3D Grå
För hela vårt sortiment av komposittrall klicka här!